tisdag 12 mars 2013

Musik är roligt


Musik är roligt. Det är något fundamentalt mänskligt. Musik är känsla och konst. Men för många blir musikens teori en stötesten. Första gången jag upplevde hur roligt man kan ha med musikteori var i England för ett tiotal år sedan. Min 10 årige son var på musikläger och hade lektioner i "Music Mind Games" - musikteori. Jag hade aldrig förut sett barn så fokuserade och engerade i en inlärningssituation eller ha så roligt. Grunden bygger på att lärande ska vara positivt, roligt och stimulerande och man spelar spel med musikens symboler och byggstenar. Och det är roligt för både barn och vuxna.



Nu kan man nå några av spelen digitalt på nätet. Music Mind Games är framför allt en metod men det finns också mycket annat material på webben. Jag rekommenderar också Theta Music Trainer som är gratis i alla grundläggande nivåer. Här kan du öva gehör och musikteori och har kul.

Har du barn som håller på att lära sig läsa noter eller vill du lära dig själv, eller bara öva och bli bättre. Ta då en titt på   Theta Music Trainer.



Det är inget nytt att vi lär oss bättre när vi är fokuserade och har roligt. Digitala verktyg gör möjligt för den som vill lära sig att själv kunna ta saken i egna händer på ett helt nytt sätt och att själv välja verktyg och inlärningssätt. Det är precis som om det hänger kvar en värderande misstanke att om något är för roligt måste det vara mindre seriöst, och därför också mindre värdefullt. men om du kan lära dig och har roligt så lär du dig bättre, snabbare och minns mer och längre.

Lek och ha kul med musik och allt annat du kan tänkas vilja lära dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar