måndag 1 oktober 2012

Stockholms universitet erbjuder Öppna kurser!

Stockholms universitet är, mig veterligen, det första universitetet i Sverige som erbjuder öppna fria kurser för alla som vill lära sig mer. Det är institutionen för data- och systemvetenskap som erbjudet detta och så här presenterar de Öppna kurser:

"Välkommen till öppna kurser vid Institutionen för data- och systemvetenskap.

Öppna kurser är en möjlighet för alla att läsa och ta del av universitetskurser. Kurserna ges i helhet eller delvis. Studierna ger inga poäng, utan tanken är att alla ska ges möjlighet att ta del av universitetsstudier för lärandets skull. Drivkraften kan vara rent personlig eller att du behöver kunskaper för ditt nuvarande eller framtida arbete. Nya kurser och innehåll kommer kontinuerligt läggas till för att ge dig valmöjligheter och utmaningar. Lycka till med lärandet - vi hoppas att du får en intressant, lärorik och rolig upplevelse.

Vad är öppen utbildning?

- Självstudier där du och dina kurskamrater utan lärarhandledning löser uppgifter i diskussionsforum etc.
- Dina studier ger inga universitetspoäng
- Kurserna är gratis och till för alla
- Upplägget kan vara allt från en föreläsning om två timmar, till en heltidskurs om 5 veckor
- Lärande för att verkligen vilja lära sig något

Om open.dsv

Öppna kurser är till för alla. Det innebär en möjlighet för allmänheten att studera universitetskurser, utan att behöva skriva in sig eller formellt ansöka till kurserna. Du som student drivs av att lära dig nya saker och tillgodogöra dig nya kunskaper,inte av att erhålla universitetspoäng. DSV:s beslut att starta öppna kurser är en satsning inom ramen för universitetets tredje uppgift - utbildning av allmänhet och samhälle. Vi ser såväl intresse som behov för detta och hoppas att ni skall tycka det är både roligt och utmanande."

http://open.dsv.su.se/ 20121001

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar