måndag 21 maj 2012

Digital kompetens för lärare


Lärare idag behöver i allt större omfattning en bred digital kompetens. Den som ännu inte hittar bland alla möjligheter på nätet riskerar att drunkna i informationsflödet eller gå vilse bland olika verktyg och applikationer.

För mig innebär digital kompetens att veta hur man tar reda på vad man behöver kunna eller lära sig för att arbeta med olika digitala verktyg; datorer, telefoner, program, plattformar av olika slag, filhantering etc. Det förändras fort men den som vet vad man borde kunna göra hindras inte av ett nytt program eller ett nytt utseende i en digital miljö. Du kanske definierar begreppet digital kompetens på ett annat sätt. Vad behöver du kunna och veta för att på ett bra sätt kunna använda digitala verktyg? Du kan fråga eller kommentera genom att skriva en kommentar här längst ner i bloggen.

Jag startar den här bloggen med tanken att jag ska kunna lägga ut tips och praktisk information om hur man kan använda nätet (eller webben) och ge tips och råd kring dettta. Du kan klicka direkt på filmen här under och se en kort film om "Media Literacy" (literacy betyder läs och skrivkunnighet)


Media Literacy (filmen är på engelska)


2 kommentarer:

  1. Hej, provar att lämna kommentar i firefox, fungerade inte i Safari

    SvaraRadera
  2. Av någon anledning som jag ännu inte listat ut kan det vara problem med att skriva kommentarer om du använder Safari som web-läsare Pröva att använda t.ex. Mozilla Firefox istället om det krånglar.

    SvaraRadera